Idiomes

  • Ressenya: “Sofía de los presagios”

    Posted on 15/02/2014 by Marie-Noëlle in Ressenyes literàries.

    sofia-de-los-presagiosPer a les persones interessades en el paper de la màgia en la literatura, Textual aconsella la lectura d’aquest llibre publicat en 1998 “Sofía de los presagios” de Gioconda Belli i novament editat per Seix Barral (juny 2013).

    El diable, els rituals, les cerimònies antigues, els auspicis, les creences, les bruixes, tots s’uneixen per construir el personatge central -Sofía- la qual, d’origen gitana, va ser abandona (“bolada”) a l’edat de 7 anys per la seva família en un poble nicaragüenc. La novel·la relata les vivències d’aquesta jove que es deixa guiar pel seu instint natural, el combat de la qual consisteix en fer-se acceptar per un poble tancat en les seves creences. Al contrari, la seva actitud només fa que sembrar desconfiança i enveja.

    Des del punt de vista de la tècnica d’escriptura, és interessant destacar el diàleg lliure que aporta a la narració una gran lleugeresa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *