Idiomes

 • La Fira LiberisLiber a Besalú (5-6 d’Octubre 2013)

  Posted on 30/10/2013 by Marie-Noëlle in Escrits personals.

   

  M’agrada veure com la plaça Sant Pere de Besalú, on cada dimarts hi ha el mercat, cada primer diumenge del mes els brocanters i cada primer cap de setmana de setembre la fira Medieval; cada primer cap d’octubre, acull la fira d’editorials independents, Liberisliber.

  IMG_6432

  M’agrada veure com la plaça Sant Pere es vesteix de petites carpes blaves i blanques per arrecerar editors amb les seves propostes impregnades d’una noble passió per l’escriptura, els llibres, els escriptors i lectors. Cada parada ofereix modestament les seves recerques i troballes, els seus tresors!  Al passar d’una a l’altra sentim tan aquesta emoció dels petits editors cap els seus productes, que ho voldríem comprar tot; que ho donaríem tot perquè perdurés aquesta vessant humana de la producció escrita; que adquirim el primer llibre que realment sembla imprescindible, i un segon i un tercer i que per el quart, preguntes quines són les llibreries que el distribueixen. Ho compraríem tot. Realment, el somriure, la passió i la valentia d’aquests editors es troben entre les línees de la cada novel·la, l’assaig, el còmic o el llibre de contes per a nens.

  IMG_6441

  Tan la modèstia del poble de Besalú com la dels editors independents ens fan oblidar les grans editorials i els seus best sellers.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *